Homemade Sizzling Yee Mee
Bahan utama :
Kuah Szilling:
Ayam
Cendawan Shitake
5-6 ulas bawang putih
Segenggam cili kering
2inci halia
Kiub Pati Ayam
Kicap makan pekat
6sb Sos tiram
Garam
Gula
Air (ikut nk kuah byk mana)
Bancuhan tepung jagung
Minyak
Ayam
Cendawan Shitake
5-6 ulas bawang putih
Segenggam cili kering
2inci halia
Kiub Pati Ayam
Kicap makan pekat
6sb Sos tiram
Garam
Gula
Air (ikut nk kuah byk mana)
Bancuhan tepung jagung
Minyak
Yee Mee (rendam dgn air biasa sekejap,jgn air pns nt kmbg xsedap)
Sawi
Telur
Sawi
Telur
*lebihan kuah boleh simpan dlm peti utk masak lagi..sayur boleh pelbagaikan..letak carrot ke..kobis ke..
*candawan shitake kalau yg kering kene rendam semalaman..br lembut..beli yg 'fresh' kat giant..sy rendam jugak sekejap..bau dia agak kurang enak macam bau petai..hehehhe
*candawan shitake kalau yg kering kene rendam semalaman..br lembut..beli yg 'fresh' kat giant..sy rendam jugak sekejap..bau dia agak kurang enak macam bau petai..hehehhe
Feel free to share ye..kata org sharing is caring smile emoticon
Moga pahala kita berpanjangan..
Moga pahala kita berpanjangan..
Leave a Comment